Poradíme Vám tel.: 608 100 544

Pro zadání dotazu odešlete uvedený formulář nebo volejte +420 608 100 544 – pondělí až pátek od 8 hod. do 17 hod.

Vaše jméno (vyžadováno)

Váš email (Uveďte, prosím, svoji e-mailovou adresu, protože na každý Váš dotaz odpovídáme individuálně e-mailem)

Vaše otázka

Nejčastější otázky


Otázka

Dobrý den, prosím, trpím cystickou mastopatií a na levé straně zvětšující cysta měří 1,5 x 3 cm, mimo další cysty na obou stranách. Dozvěděla jsem se o existenci Indol 3 karbinolu, napříště popř.udělají pod sonem punkci.Obávám se,jestli je to vhodné zasahovat. Způsobuje tekutina v cystách problémy? Děkuji pěkně……

Odpověď: Punkce je v tomto případě vhodná, jednak proto, že dojde ke zmenšení cysty a pak také bude získána tekutina, která se cytologicky vyšetří a Vy budete mít klid, že se jedná o cystu nezávažnou. Indol 3 karbinol ve Vašem případě je velmi vhodný, 150 mg 2 x denně, s ohledem na četnost cyst nejlépe 6 měsíců.


Otázka

Je mi 32 let a už 5 let mám fiboradenom, který se změnil za posledních 6 měsíců na fibrocystu a zvětšil o 10 mm, takže teď má 31 mm.K němu mi přibili další dva malé uzlíky. Příští měsíc mám mít operaci. Dozvěděla jsem se o preparátu INDOL IN, ale teď mám chřipku a užívám antibiotika. Mohu užívat INDOL-IN s anitibiotiky? Bude to v mém případě účinkovat? Díky za odpověď, Petra

Odpověď: V tomto případě je INDOL-IN velice vhodný. Lze jej užívat i v kombinaci s antibiotiky. Pokud jste již k operaci objednaná, absolvujte ji a INDOL-IN užívejte až po ní.


Otázka

Dobrý den, mám myom na děloze a moje maminka zemřela v 56 letech na CA ovaria, dozvěděla jsem se Indol 3 karbinolu a tak bych chtěla vědět, zda ho můžu užívat i jako prevenci a pokud ano ,tak v jakých dávkách a jak často .Mohou se při užívání objevit nějaké účinky např. nadýmání atd. ? Děkuji za odpověď

Odpověď: V případě děložního myomu je Indol-3-karbinol doporučován, a to v obvyklém dávkování, očekávala bych jeho zmenšení nebo přinejmenším zastavení růstu. Co se týče rakoviny vaječníku je jedinou prevencí pravidelná návštěva gynekologa vč. ultrazvukového vyšetření,některé typy těchto nádorů jsou geneticky vázané a je třeba být obzvlášť ostražitá.


Otázka

Dobrý den, chtěla bych se zeptala, kolik asi přibližně stojí mamografické vyšetření v ČR? Děkuji předem za Vaší odpověď

Odpověď: Dobrý den, cena za mamograf.vyšetření se pohybuje kolem 500-600 Kč,cena ultrazvukového vyšetření kolem 300 Kč. Někdy je obě vyšetření nutné zkombinovat.


Otázka

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak nebezpečný je subtyp HPV 45. High nebo low risk? Má smysl se očkovat Silgardem i v případě, že jsou pozitivní HPV 16 i 18? Diky.

Odpověď: Dobrý den, podtyp 45 způsobuje většinu patologií žlázových buněk v hrdle děložního čípku, narozdíl od podtypů 16 a 18, které jsou specifické pro dlaždico-buněčný epitel na povrchu čípku. 16 a 18 způsobují 90% všech dysplasií, nicméně obě vakcíny,jak Silgard tak Cervarix vykazují zkříženou protektivitu proti dalším asi 20 podtypům vč.45.Takže při pozitivní 16 a 18 má vakcína smysl s tím, že budete chráněna jen částečně a proti omezenému počtu relativně vzácných podtypů.


Otázka

Dobrý den, ráda bych zkusila s INDOL-IN bojovat s myomy vrostlými do děložní stěny. Nebude na závadu, když kvůli pracovním zaneprázdnění vezmu všechny dvě-tři tablety najednou večer? Děkuji za odpověď

Odpověď: Tuto změnu dávkování nedoporučujeme,jednak neudržíte potřebnou kontinuální plazmatickou hladinu Indol 3 karbinolu a pak také můžete zbytečně trpět nárazovou plynatostí.


Otázka

Dobrý den, prosím o Vaši radu, před rokem jsem prodělala gyn. operaci při které mi byla odstraněna cysta na vaječníku.Pak mi lékařka předepsala hormonální antikoncepci, začaly problémy, které dříve nebyly. Neustálé výtoky, špinění a menzes trvající 12 dnů (dříve 6 dnů), apod. Vyzkoušela jsem v průběhu roku čtyři druhy tabletek, ale obtíže přetrvávají, chtěla jsem přestat horm. antikoncepci užívat, ale lékařka trvá na zaléčení po zákroku. Pomohlo by mi užívání INDOLU-IN? Děkuji za odpověď.

Odpověď: INDOL-IN je velmi vhodný, užívejte 2 kapsle denně po dobu minimálně 3 lépe 6 měsíců.


Otázka

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak je pro muže nebezpečný vir HPV. Pro ženy už vím. Moje přítelkyně mi našla asi 4 bradavičky u kořene penisu. Chtěl bych vědět,jak mám nyní pokračovat?? Děkuji za odpověď.

Odpověď: Dobrý den, HP virus na kůži penisu není nebezpečný, nemůže Vám způsobit rakovinu, ale bradavičky se mohou množit rychlostí blesku, takže doporučuji co nejdříve navštívit urologa, dermatologa nebo chirurga a nechat si je odstranit.


Otázka

Dobrý den, chtěla bych vás požádat o radu. Už delší dobu mám problémy s výtokem, silným a svědivým..mám dosti nepříjemné pobolívání v podbřišku, pří sezení mě pravděpodobně v oblasti vaječníků a třísel něco tlačí. Před nedávnem se mi objevily drobné bradavičky. Je mi 27 let a nikdy jsem neměla heterosexuální pohlavní styk, jsem lesbička. Děkuji vám.

Odpověď: Zevní bradavičky mohou být kondylomata, přenášejí se jakýmkoli, tedy i lesbickým stykem, dají se odstranit chemicky, chirurgicky nebo laserem.Co se týče výtoku a bolestí v podbřišku musela bych znát výsledek stěrů, přesněji se bohužel bez znalosti výsledků vyšetření nelze vyjádřit. Určitě navštivte svého gynekologa.


Otázka

Dobrý den,v červnu mi vyšel špatně stěr, na další mám jít za týden. Lékař mi řekl, že zatím nemusím mít strach. Nerozumím pojmům PAP a CIN, můžete mi říct co znamenají? Mohou za můj špatný stěr záněty a výtoky, kterými trpím? Lékař mi to akorát řekne, ale nijak neléčí. Děkuji za odpověď.

Odpověď: Změny ve stupnici CIN a PAP bývají označovány i římskými číslicemi I-IV a značí závažnost cytologických změn, I znamená normu, IV těžké změny. opakované záněty mohou zhoršovat výsledek CIN a PAP vyšetření, proto je nutno je pečlivě léčit.


Otázka

Prosím o informaci: včera mi byl proveden při preventivní gynekologické prohlídce stěr pro cytologický rozbor. V minulosti jsem bojovala s výtokem. V současnosti mám relativní klid, ale po přečtení níže uvedených příspěvků a článků o kvasinkách, které zřejmě výtok způsobovaly, jsem nabrala podezření na nakaženi HPV. Je tento stěr podroben i testu na HPV automaticky? Ujišťuje výrok, že je rozbor v pořádku i negaci výskytu HPV? Jestliže ne, jak postupovat dále? Je to záležitost vyléčitelná a jak léčba probíhá?? Děkuji

Odpověď: Testování na HPV virus není součástí preventivního cytologického stěru, na žádost lze provést speciální stěr z čípku s detekcí na HP viry, test je nehrazen pojišťovnou a stojí kolem 250 Kč. HP virus obecně přežívá v organizmu roky,většina jeho podtypů je však nezávažných, jen asi 4 způsobují rakovinné změny.Podtyp viru se dozvíte z výsledku HPV typizace.


Otázka

Dobrý den, při vyšetření mamografie mi byla zjištěna oválná anechogenní cysta 18 x 12 mm, asymetrie žlázy, vpravo až TAbár V, a moji gynekoložkou mi byl doporučen Indol 3 karbinol. Chci se zeptat, pokud si vezmu dvouměsíční kůru INDOLU-IN, jak často / za jak dlouho / můžu tuto kůru opakovat, případně jak dlouho se dá INDOL-IN užívat? Děkuji

Odpověď: Doporučovala bych v tomto případě minimálně 3-měsíční, lépe 6-měsíční kůru a poté znovu kontrolu u gynekologa. INDOL-IN se dá užívat i nepřetržitě, pokud to situace vyžaduje, pokud bude vše v pořádku, je dobré udělat 2 měsíční pauzu.


Otázka

Dobrý den, byla jsem odstranit genitální bradavice. Proto se chci zeptat, jestli by užívání INDOL-IN uzdravilo mě i mého přítele. Doktoři tvrdí, že je přítel zdravý, ale já jsem s nikým jiným ještě nespala. Kde by si přítel mohl nechat udělat testy na HPV vir? Jak velká je pravděpodobnost, že po odstraněni bradavic se mi znovu objeví? dekuji za odpověď

Odpověď: HPV testace je u mužů velmi problematická a často vychází falešně negativní. Pokud máte všechny bradavice odstraněny, můžete užívat INDOL-IN, a to oba s přítelem. Vir může v kůži a sliznicích bohužel přetrvávat roky, takže při jakémkoli imunitním oslabení může dojít k opětovnému výsevu. Naštěstí to nebývá pravidlem.


Otázka

Dobrý den, ráda bych se zeptala na dávkování INDOL-IN. Vážím 65 kg., a lékař mi Indol 3 karbinol doporučil kvůli výskytu cysty 55 x 40 mm, která se objevila po vysazení HA. Máte napsáno, že se doporučuje užívat 2 kapsle denně. Nevím však, jestli tedy 1 tabletu ráno a 1 tabletu večer, či 2 tablety naráz? Děkuji a věřím že mi Váš I3C pomůže, ráda bych s přítelem miminko :-) děkuji

Odpověď: Užívejte 1 kapsli ráno a 1 večer.Věřím, že budete úspěšná a cysta brzo pryč.


Otázka

Dobrý den,
mám kondylomata, doktorka mi předepsala roztok Verrumal. Dočetla jsem se že to způsobuje vir HPV proto si chci zakoupit INDOL-IN na posílení mé imunity. Mám stálého partnera on žádné příznaky nemá, ale co když může také vir HPV mít. Může i on na posílení imunity INDOL-IN užívat nebo je to výhradně pro ženy. Děkuji za odpověď

Odpověď: INDOL-IN je v podstatě čistá účinná látka Indol-3-karbinol, a opravdu není pouze pro ženy, užívá ho i hodně párů. Mimo jiné je také velmi silný antioxidant. Níže jsem Vám vypsala princip účinku HPV a i když máte stálého partnera, není vyloučeno, že si předáváte HPV (viz níže).
K HPV – jeho latentní forma může v těle přetrvává roky bez subjektivních a objektivních příznaků, aniž by se jakkoli projevilo. Jsou dva typy – HPV s nízkým rizikem(HPV low risk-6,11,42,43,44), zde se mohou objevit genitální bradavice a benigní změny, ale nejsou nijak nebezpečné a potom HPV s vysokým rizikem(HPV high risk – 16,18,31,33, 35,45,56) a to už jsou, bohužel, prekancerózy, které mohou vést opravdu až k větším problémům, jak u mužů, tak u žen.
Bohužel, ženy tímto trpí více, muži jsou přenašeči. Je tedy dobré, aby preparát užívali oba partneři, aby nedocházelo k opakovanému přenos. K přenosu většinou dochází jakmile nastane fáze pohlavního života a to u cca 90% naší populace.